Pages

Monday, December 14, 2015

Recomandare film – Ieșind la lumină

Filmul pe care îl dau mai departe astăzi nu are nevoie de nici o prezentare specială deoarece este povestea 100% reală a lui Liz Murray - născută 23 septembrie 1980 în cartierul Bronx din New York într-o familie de dependenți de droguri. Faptul că astăzi ea este psiholog și speaker motivational spune deja multe atât despre ea cât și despre film. În locul unei prezentări mai detaliate vă ofer un citat care sper să reflecte cât de cât numeroasele conștientizări pe care filmul le conține:
***
"Multe împrejurări îţi sunt nefavorabile pentru ceea ce îţi doreşti. Nevoile altuia...Interesul altcuiva e mai puternic decât al tău. Cred că oamenii devin frustraţi când conştientizează cât de dură este viaţa. Aşadar îşi pierd vremea cu aceste frustrări şi devin furioşi. Refuză să vadă începând cu problemele importante până la chestiunile cele mai mărunte. Acestea adunate îi fac să fie ceea ce sunt de fapt.
Deoarece am avut ocazia să mă autoanalizez datorită părinţilor mei, am avut şansa să văd cum toate lucrurile mărunte puse cap la cap conduc la un rezultat. Aşa că nu am stat prea mult să mă întreb de ce lucrurile sunt aşa şi nu altfel."
***
Scenariul este scris de Ronni Kern, iar în rolurile principale îi veți întâlni pe Thora Birch, Michael Riley, Robert Bockstael și Makyla Smith. Este un film emoționant, răscolitor care demonstrează încă o dată că nimic nu e im posibil atunci când vrei cu adevărat. Este și un bun exercițiu de imaginație și de fitness emoțional (link), ambele având, după cum știți, valoare terapeutică. Un film de privit cu inima mai presus de orice altceva.
Am preluat filmul de pe vk.com, dar bineînțeles, pentru o vizionare de calitate este recomandată cumpărarea dvd-ului. Vizionare plăcută!
(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou. Pentru viteze mici de internet setați calitatea filmului la 360p în loc de 480p din colțul din dreapta al player-ului)


Dacă ai ajuns ai pășit pentru prima dată pragul căsuței mele virtuale, îți urez bun venit! "Firul roșu" al acestui blog este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Aceasta este explicația ariei foarte largi a subiectelor pe care le vei găsi aici. Pentru a căuta un subiect anume poți utiliza listele "Articole recomandate", Resurse video" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Te poți conecta cu articolele site-ului oferindu-i un Like sau abonându-te cu adresa de mail. Te mai aștept,

No comments:

Post a Comment